Haitallisten vieraslajien poisto Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla

Haitallinen vieraslaji on vierasperäinen laji, joka on levinnyt sen luontaiselta alueelta ihmisen mukana tarkoituksellisesti tai vahingossa, ja vaikuttaa uuteen levinneisyysalueeseensa negatiivisesti. Useasti vieraslajit joko menestyvät heikosti tai sitä vastoin niin hyvin, että se kilpailee tai syrjäyttää paikalliset lajit. Tällöin vieraslajista on tullut ympäristölle tai ihmiselle haitallinen ja se pitää poistaa.

Haitalliset vieraslajit saattavat joskus kasvaa erittäinkin ärhäkästi. Kasvi ja sen juuristo täytyy tuntea ja poistaa asiantuntevasti, jotta vieraslajista päästään varmuudella eroon. Vogt Arboristipalvelut poistaa haitalliset vieraslajit tehokkaasti halutulta kasvualueelta, samalla estäen sen leviämisen ja lisähaittojen syntymisen. Katso myös muut arboristipalvelut.

Tilaa arboristi poistamaan haittalajit

Suomessa on yli 150 tunnettua vieraslajia, jotka aiheuttavat selkeitä haittavaikutuksia joko metsätaloudelle, viljelykasveille, ekosysteemille, alkuperäislajeille tai muulle elinkeinolle tai sitten haitta on esteettinen. Aggressiivisesti kasvavat lajit tulee poistaa välittömästi niiden havaitsemisesta. Osaan vieraslajeista ei kannata koskea paljain käsin, ja siksi kannattaakin aina kutsua paikalle arboristi. Vieraslajin poistaminen alueelta vaatii hyvin suunniteltua ja joskus pitkäjänteistäkin työtä.

Löytyykö pihamaaltasi jättiputki, kurtturuusu, japanintatar tai jättitatar? Tai ehkä et tunnista lajia, mutta huomaat sen aiheuttavan haittavaikutuksia. Tilaa siis paikalle arboristi poistamaan haitallinen vieraslaji.